Afgelopen weekend werd in Kuala Lumpur, Maleisië, het startschot gegeven van "The Obedient Wife Club", of de "Club van de gehoorzame echtgenote".

Dit initiatief, dat uitgaat van een aantal moslima’s, moet vrouwen ertoe brengen hun echtgenoot te plezieren, zodat hij niet elders zijn vertier zal zoeken. Maar vrouwenorganisaties noemen de club "een stap terug in de strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen".

Vicevoorzitster Rohaya Mohamad sprak klare taal tijdens de officiële opening van de club: "Een goede vrouw wordt gezien als keurig en netjes, iemand die enkel voor de kinderen moet zorgen, maar veel nadruk wordt niet gelegd op het vervullen van de seksuele noden van de echtgenoot. Als hij seks nodig heeft, gehoorzaam hem dan. Je moet je man bevredigen. Een goede vrouw zou een goede hoer in bed moeten zijn." De club zou reeds een duizendtal leden hebben.

Maar vrouwenrechtenorganisaties kunnen nauwelijks lachen om de uitspraken van Mohamad. Voorzitster Maria Chin Abdullah van "Empower" aan AFP: "We mogen niet teruggaan naar de tijd van de holbewoners, waar mannen vrouwen bij hun haren vastpakten en hen naar hun grot meesleepten om hun ding te kunnen doen.

We moeten erkennen dat vrouwen meer bijdragen dan louter een seksspeeltje te zijn." Ivy Josiah van "Women's Aid Organisation" voegde eraan toe: "Uit gehoorzaamheid groeit onderworpenheid, wat dan weer leidt tot huiselijk geweld en verkrachtingen."

Ook de minister, bevoegd voor familiezaken, vindt het jammer dat er tegenwoordig nog altijd vrouwen zijn die hun rechten niet kennen of belet worden hun rechten ten volle te beleven.

Bron : DeRedactie.be